Ce se intampla in timpul micropigmentarii sprancenelor?

Prima intalnire cu cosmeticiana ar trebui sa fie una de consultatie, pentru a discuta cererile si asteptarile pe care le ai de la micropigmentarea sprancenelor. Cosmeticiana ar trebui sa iti explice procesul tratamentului si sa te intrebe de istoricul medical, pentru a se asigura ca nu exista motive pentru care nu ar trebui sa fii supus/a acestui tratament.

Daca este necesar, se pot aplica linii fine cu un creion cosmetic, pentru a simula rezultatul, si ar trebui sa ti se arate un portofoliu cu lucrarile care au mai fost facute. Vei discuta si despre tonul pielii tale, pentru a se alege corect pigmentul. Asigura-te ca obtii toate informatiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie bine informata in legatura cu aceasta procedura.

Micropigmentare: procedura

In ziua tratamentului de micropigmentare, vei fi rugata sa semnezi un contract in care sa arati ca ai inteles beneficiile si posibilele riscuri asociate cu aceasta procedura. Pot fi facute fotografii ale zonei pentru portofoliul sau.

Depinzand de zona care va fi tratata si de toleranta ta la durere, se poate aplica intai o crema anetezica, pentru a minimaliza disconfortul. Apoi, se va aplica un creion cosmetic, pentru a simula rezultatul final si pentru a te asigura ca forma este cea pe care ti-ai dorit-o.

Pigmentii selectati sunt amestecati si aplicati pe piele cu un ac foarte fin, cu ajutorul unei masinarii mici, electrice. Programarea initiala poate tine pana la 2 ore, depinzand de zona in care se aplica micropigmentarea si de indemanarea si rapiditatea cosmeticienei. Ar trebui sa mai urmeze 1 – 2 programari, al caror cost sa fie inclus in cel total. Urmatoarele programari vor avea nevoie de mai putin timp.

Repetarea procedurii de micropigmentare

Rezultatul final al tratamentului de micropigmentare ar trebui sa imite look-ul natural si, de aceea, nu va rezista atat de mult precum un machiaj permanent.

Nu este posibil sa se determine timpul pentru care pigmentul va ramane vizibil in piele din moment ce fiecare persoana este unica. Totusi, se recomanda sa se reaplice o micropigmentare atunci cand este necesara o revigorare a aspectului. Acest timp poate fi cuprins intre 6 si 18 luni, depinzand de preferintele individuale si de culoarea initiala aleasa. Procesul de micropigmentare va fi repetat, insa acesta va dura mult mai putin decat prima oara, deoarece va fi nevoie doar de retusuri ale liniilor fine desenate initial. Efectul, insa, va fi unul spectaculos.
Recomandam cabinetul de micropigmentare Paula Lupu!