Diferențe între botox și fillerele dermice

Pentru tratamentul de înfrumusețare a pielii, injectabilele non-invazive sunt foarte populare! Injectabilele sunt substanțe introduse în piele cu un ac, care susțin mușchii sau îngroașă pielea, diminuând aspectul ridurilor. Cea mai mare diferență dintre Botox și materialele de umplutură este că Botoxul este folosit pentru a reduce liniile fine și ridurile prin paralizarea mușchilor, iar fillerele pe de altă parte umplu ridurile.

Injecțiile cu Botox și materiale de umplutură acționează diferit, dar au câteva lucruri în comun: 

  • Sunt proceduri minim-invazive, care nu au aproape niciun timp de nefuncționare 
  • Sunt o alternativă pentru o procedura chirurgicală de lifting facial

CE ESTE BOTOXUL? 

Injectabilele cu toxină botulinică vă vor ajuta mușchii feței să se relaxeze, astfel încât liniile fine și ridurile să devină mai puțin vizibile atunci când vă contractați mușchii faciali. Botoxul se injectează în ridurile glabelare, ridurile laba gâșteiși sau liniile de marionetă. Pot ajuta, de asemenea, la reducerea transpirației excesive, a durerilor de cap, și a scrâșnirii dinților (bruxism).

CE SUNT FILLERELE? 

Cele mai întâlnite materiale de umplere sunt cele cu acid hialuronic, pentru a remodela volumul buzelor, pentru a crește volumul obrajilor sau mandibulei și pentru a umple tâmplele. Acidul hialuronic este o substanță naturală care se regăsește în corp, care ne menține pielea suplă și rezistentă.

Corpul nostru produce acid hialuronic, dar acest proces scade treptat odată cu înaintarea în vârstă, motiv pentru care pielea noastră devine laxă. Datorită injecțiilor cu acid hialuronic, volumul pielii poate fi restabilit. Fillerelele pot umple liniile glabelare, liniile nazolabiale și buzele. Rezultatul se va menține 8 până la 12 luni. Corpul nostru va disipa umplutura injectată în timp. Acest proces variază de la persoană la persoană și de la zonă la zonă. Materialele de umplutură sunt injectate cu un ac fin. Aceste injecții nu sunt dureroase, datorită substanței analgezice care se injecteaz. Pentru mărirea buzelor se recomandă aplicarea unei creme cu anestezic topic cu jumătate de oră înainte de tratament. Rezultatul unei injecții de filler va fi imediat vizibil. Zona tratată poate fi umflată în primele trei zile din cauza substanței narcotice.

Informații utile despre botox și fillere

Milioane de proceduri botox și de umplere sunt efectuate în fiecare an și au un istoric bun de siguranță. Un studiu JAMA Dermatology a constatat că Botoxul și procedurile de umplere sunt foarte sigure atunci când sunt efectuate de dermatologi experimentați, certificați de consiliu. Efectele secundare au apărut la mai puțin de 1% dintre pacienți, iar majoritatea dintre acestea au fost minore. Deși Botoxul și fillerele sunt minim-invazive, ele încă prezintă anumite riscuri. O persoană ar trebui să fie conștientă de toate riscurile și beneficiile posibile înainte de a urma aceste tratamente. 

Botoxul și fillerele nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau care alăptează. Persoanele care au anumite afecțiuni de sănătate sau care iau medicamente ar trebui să discute dacă Botoxul sau fillerele sunt sigure pentru ei. Oamenii ar trebui să discute, de asemenea, ce pot face în mod realist Botox și fillerelele pentru aspectul lor. Deși pot oferi un aspect mai tineresc, rezultatele nu sunt de obicei la fel de puternice ca o procedură chirurgicală, cum ar fi un lifting facial. Folosirea unui furnizor medical calificat, cum ar fi un dermatolog, un chirurg plastician sau un chirurg estetician certificat de consiliu, vă asigură o procedeură efectuată în siguranță și în mod corespunzător.

Pentru mai multe informatii vizitati:

https://grestetica.ro/blog/ce-este-acidul-hialuronic-gama-stylage/