Tipuri de televizoare ieftine. Partea I

televizor ieftinAvansul tehnologic a făcut ca în prezent să avem o mulțime de opțiuni în ceea ce privește dispozitivele pe care le folosim pentru a ne face viața mai ușoară, pentru a ne informa, relaxa și odihni. Astfel, acum putem găsi un televizor ieftin și performant, de diferite feluri, atât în magazine fizice, cât și un shop-uri online. Pentru a face o decize de cumpărare asumată, ar trebui să cunoaștem difernețele dintre televizoare. Astfel, iată trei tipuri de televizor ieftin:

1. Televizor ieftin cu CRT
Televizoarele cu CRT (Cathode Ray Tube) sunt televizoarele cu tub cinescop. Acestea sunt alcătuite dintr-un tub cinescop care are la capăt un tun de electroni. La celălalt capăt are un ecran cu un înveliș de fosfor. El funcționează pe baza bombardării ecranului cu electroni astfel afișându-se punctele de diferite colori, adică pixelii. Această tehnologie este destul de învechită, în prezent existând tehnologii mult mai performante.

2. Televizorul ieftin cu LCD
Televizoarele cu LCD (Liquid Crystal Display) sunt acelea la care ecranul este alcătuit dintr-un număr de pixeli monocromi așezați în fața unei surse de lumină sau a unei oglinzi reflectoare de lumină. Fiecare pixel al unui ecran LCD este alcătuit dintr-un strat de molecule de cristal lichid aliniate între doi electrozi transparenți și două filtre folosite pentru polarizare ale căror axe sunt de obicei, perpendiculare una pe cealaltă și care conțin compuși ionici.
3. Telvizorul ieftin cu LED
LED-ul înseamnă că un televizor ieftin are ecranul alcătuit, ca și la LCD, dintr-un număr de pixeli monocromi așezați în fața unei surse de lumină alcătuită din leduri. Acest tip de televizor ieftin este cel mai popular în zilele noastre, fiind extrem de calitativ. Aceste oferă imagini clare și frumoase, astfel că este un tip de ecran extrem de dezirabil.