Verighete: Semnificatie si evolutie

Atunci cand vorbim despre verighete, discutam cu siguranta despre iubire, dragoste vesnica, respect si afectiune pe tot parcursul casniciei. Acest obicei este cu siguranta unul dintre cele mai asteptate momente de fiecare indragostit, indiferent daca este sau nu intr-o relatie, verigheta simbolizand promisiunea de dragoste pe care fiecare dintre parteneri o face atunci cand isi ofera reciproc aceste obiecte care le consolideaza si mai tare povestea de iubire.

Pentru anumite persoane acestea pot parea doar accesorii costisitoare, fara nicio simbolistica aparte, insa inelele de logodna sunt pline de sensuri ascunse cu incarcatura emotionala puternica. Foarma lor, cea de cerc, semnifica evident infinitate, astfel atunci cand ne uitam la un asemenea inel sutem dusi cu gandul la o casnicie stransa si eterna.

Istorie si traditie

Traditia purtarii inelelor provine inca din antichitate si semnala statul social al persoanei respective, atat egiptenii cat si vechii romani isi accesorizau degenetele cu aceste metale pretioase care, in funtie de materialul folosit si de degetul pe care erau purtate, aveau semnificatii diferite cum ar fi putere sau supunere. Cu trecea timpului acestea si-au modificat simbolistica transformandu-se in obiecte ce semnifica legatura de iubire dintre doua persoane.

Un motiv istoric pentru schimbul de inele de logodna era acela ca barbatul să dovedeasca faptul ca era suficient de stabil financiar pentru a-si sustine noua mireasa, oferindu-i mai intai un dar de metal pretios.

De ce se poarte inelul de logodna la mana stanga?

Conform anumitor traditii fiecare deget are o simbolistica diferita, astfel degetul marte semnifica parintii, aratatorul simbolizeaza fratii, degetul mijlociu sinele, cel mic copii iar inelarul este simbolul partenerului de relatie. In cele mai multe culturi ale lumii, inelul este purtat la mana stanga pe degetul inelar, insa exista si anumite exceptii in care acest obiect al iubirii este purtat pe mana dreapta. Motivul pentru care acesta este purtat pe acest deget a pornit din antichitate cand se spunea ca de acolo porneste vena iubirii care ajunge direct la inima, acesta explicatie intensificand si mai tare romantismul din acest obicei.

Diferite stiluri si semnificatii in zilele noastre

Desi cea mai mare parte a persoanelor opteaza spre inele de logodna fabricate in aur galben, acum sunt din ce in ce mai solicite si inelele fabricate din diferite tiupuri de materiale:

Inele de logodna din aur roz: aceste tipuri de inele sunt considerate mult mai rafinate fiind cu siguranta cea mai buna alegere pentru cumplurile care se bucura de un stil retro.

Inele de logodna din aur alb:elegante si rafinatele acestea devin o alegere tot mai ceruta de catre cuplurile care doresc sa se diferentieze si sa fie originale

Inele de logodna din diamant:fiind considera varianta aleasa de caterogia ce se incadreaza la persoanele cu gusturi exclusivite, sunt un model de inele delicate si pline de romantism.

Luand in considerare evolutia tehnologiei, personalizarea verighetelor este tot mai accesibilita si cautata de cupluri. Nu doar ca acestia vor putea opta spre materialul din care este fabricat inelul dar au si posibilitatea sa-si inscriptioneze pe acestea diferite simboluri sau cuvinte care sa puncteze si mai intens legatura care exista intre ei. Creativitatea joaca un rol important in zilele noastre atunci cand vine vorba de configurarea inelului de logonda,design-ul acestora difera de la o persoana la alta, fiecare optand pentru culori sau pietre diferite.

De retinut!

Importanta inelelor de logodna a avut si va avea mereu o semnificatie aparte pentru fiecare indragostit, ele vor simboliza legamntul vesnic pe care care si l-au facut in momentul casatoriei, promitandu-si grija si afectiune neconditionata. Si nu uitati…

Dacă iubești pe cineva, atunci îl iubești așa cum e, și nu cum ai dori tu să fie.” — Lev Tolstoi